lauantai 11. helmikuuta 2017

BIRGITAN AJATUKSIA ELÄMÄSTÄ JA IHMISISTÄ -BLOGI

Jokainen meistä aina välillä pysähtyy katsomaan elämäänsä eteenpäin ja miettii mitä on edessäpäin. Siinä hetkessä mietti omia haaveitaan jo toteutuneita ja myös toteutumattomia. Eletystä elämästä voimme ottaa oppia, mutta sitä emme voi enää muuttaa. Tähän hetkeen ja tulevaisuutemme me voimme itse vaikuttaa, miten se onkin suurempi kysymys.

Olen Birgitta Saarenpää, jolla on elettyä elämää kohta 53 vuotta takanapäin. Kun täytin 50 vuotta, katsoin taaksepäin ja tutkiskelin, mitä olen haaveistani toteuttanut ja, mitä haluaisin vielä tehdä tai kokea. Mieleeni tuli se, että nyt ei voi enää miettiä, että sitten myöhemmin teen niitä asioita, joita vielä haluan. Asiat täytyy toteuttaa nyt tai ainakin lähitulevaisuudessa, koska iän karttumisen myötä on tosiasia, että vauhti hidastuu ja elämään voi tulla erilaisia rajoitteita. Elämää täytyy elää tässä ja nyt.

Minua kiinnostaa ihminen ja ihmisen auttaminen. Tämä on varmasti se syy, että haluan kehittää jatkuvasti itseäni. Olen tehnyt työtä ihmisten parissa; valmennustyötä työttömien avustamiseksi takaisin työelämään ja se työ jatkuu edelleen perheyrityksemme kautta Koulutuspalvelu Saarenpäässä. Kouluttauduin työnohjaajaksi ja nyt olen saanut tehdä työtä erilaisissa sosiaali- ja terveysalan työpaikoilla auttaen heitä menemään työpaikoillaan eteenpäin. Opiskelen työnohella Lyhytterapeutiksi. Olen oppinut tämänkin opiskelun aikana sen, miten monivivahteinen ihminen on ja, miten tärkeää on  meille kaikille, että olemme hyväksyttyjä, saamme tukea ja kannustusta ja ennen kaikkea myönteistä palautetta.

Ratkaisukeskeisyydessä lähdetään siitä, että menneisyydelle emme voi mitään,  mutta onnistumiskokemuksien kautta vahvistumme ja  pääsemme eteenpäin elämässä. Se,  mikä toimii, sitä toistetaan. Se, mikä ei toimi, sitä ei kannata toistaa. Uusien näkökulmien avulla voimme saada aikaan muutostoiveita ja - tavoitteita, jotka kannustavat eteenpäin. Ratkaisukeskeisessä ajattelussa lähdetään siitä, että tulevaisuuteen suuntautuminen, toiveikkuuden ja voimavarojen etsiminen ja tukeminen on tärkeimpiä työkaluja elämän muuttamiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että on elämäntilanne mikä tahansa , aina on mahdollisuuksia, ne löydetään keskustelun ja hyvien ajatuksia herättävien kysymyksien avulla. Jokainen ihminen on arvokas omana itsenään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.